Broken link, legătura ruptă care trimite la o pagină nefuncțională. Cum poate afecta acest aspect optimizarea SEO eficientă a unui website.

Introducere

Un broken link este un hyperlink dintr-un website care nu mai funcționează. Acesta poate întâmpina una sau mai multe dintre următoarele problemele enumerate mai jos.

Cauzele pentru care avem un broken link

  • un URL incorect introdus pentru link, de către administratorul website-ului;
  • website-ul de destinație a eliminat pagina web de legătură (provocând ceea ce este cunoscută ca o eroare 404);
  • website-ul de destinație s-a mutat definitiv sau nu mai există;
  • utilizatorul are un software ce se află în spatele unui firewall care blochează accesul la website-ul de destinație;
  • administratorul website-ului conectat la un website care se află în spatele unui firewall ce nu permite accesul din exterior. Intranet-ul sau zonele cu acces restricționat sunt bune exemple în acest sens.

Problemele cauzate de broken link-uri

Aceste link-uri pot fi problematice pentru vizitatorii website-ului. Astfel, aceștia nu mai pot accesa resursa sau informațiile dorite. Acești utilizatori pot decide să utilizeze un alt website pentru a găsi informațiile necesare.

Un website care nu a fost actualizat sau verificat de mult timp poate suferi de “putregaiul link-urilor”. Prin acest termen se descrie un website cu zeci de legături rupte.

Link-uri rupte și optimizare SEO

Motoarele de căutare văd legăturile ca un criteriu pentru calitatea unui website. Spre exemplu, putem lua link-urile către website-ul dvs. și link-urile din cadrul website-ului dvs. Acestea pot afecta locul în care se află pagina în rezultatele căutării.

Din acest motiv, cea mai bună sugestie este să elimini sau să actualizezi acele broken link-uri. Mai multe detalii puteți găsi la secțiunea informații SEO.

Repararea legăturilor rupte poate adăuga context în website-ul dvs. De asemenea, poate îmbunătăți experiența utilizatorului și poate facilita descoperirea conținutului din website.

Pe de altă parte, website-urile cu prea multe legături rupte pot fi un semnal de calitate scăzută. Motoarele de căutare vor observa acest aspect, motiv pentru care trebuie luate măsuri de prevenție. Multe website-uri au legături rupte care pot fi reparate.

Înapoi sus
Caută