Sari la conținut

Software-ul și securitatea online. Cum poți deveni un analist în domeniu. Protejarea datelor, reputației și secretelor împotriva atacurilor cibernetice.

Despre acest curs de software și securitate online

Acest modul de învățare este o colecție de resurse, videoclipuri și cursuri de pe internet. Acestea sunt organizate pentru pregătirea analiștilor care vor avea un rol în securitatea aplicațiilor și a software-ului.

Aplicațiile pentru telefoanele mobile, jocurile pe calculator, instrumentele de productivitate și multe alte tipuri de aplicații web și pentru clienți. Toate acestea sunt proiectate cu un scop clar în minte. Din păcate, securitatea nu este, de multe ori, luată în serios.
Poate fi vorba de o lipsă de resurse, o absență de competențe sau o supraveghere superficială. Designerii și utilizatorii se expun la o serie de riscuri, iar hackerii vor profita.

Prin urmare, analiștii de securitate  trebuie să dețină o înțelegere a metodelor de dezvoltare.

Aceștia trebuie să aibă o puternică înțelegere și a riscurilor, vulnerabilităților și atenuărilor necesare. În acest fel, software-ul și aplicațiile vor funcționa fără probleme și în siguranță.

De ce să devii analist de securitate pentru aplicații și software?

Managerii de produse și designerii se concentrează pe satisfacerea nevoilor de afaceri ale aplicațiilor și ale software-ului. Un analist de securitate online protejează datele, reputația și secretele unei organizații împotriva atacatorilor cibernetice.

Analiștii de securitate software fac acest lucru integrându-se în proiectarea, construirea, testarea, desfășurarea și întreținerea produselor. Ei desfășoară o serie de sarcini care reunesc evaluări ale riscurilor, gestionarea vulnerabilităților și planificarea apărării la toate nivelurile.

Pentru avansați, analiștii de securitate software lucrează cu dezvoltatorii pentru a integra principiile de codare și proiectare sigure în dezvoltare. În acest mod se ia un act secundar și se integrează în procesul de proiectare.

Ce veți învăța în acest curs de securitate?

Analistul de aplicație și securitate software trebuie să fie bine pregătit într-o gamă largă de concepte. Vom acoperi:

  1. conceptele de securitate de bază pe care analiștii trebuie să le înțeleagă;
  2. o imagine de ansamblu asupra metodologiilor de dezvoltare;
  3. vulnerabilități comune și vectori de atac;
  4. tehnici de atenuare și instrumente comune de securitate;
  5. resurse disponibile pentru identificarea atacurilor noi și unice la securitate.

Cui se adresează acest curs de securitate software?

Aspiranți analiști de securitate, dezvoltatori de aplicații ori manageri de produse. Oricine dorește, poate afla mai multe despre cum să construiască aplicații sigure. Acest curs de învățare este accesibil și celor fără cunoștințe de securitate web.

Înapoi sus