Sari la conținut
Strategii de Link Building

Strategii de Link Building

Link Building, este procesul de creare a backlink-urilor către site-ul dvs. și și face parte din serviciul de optimizare SEO.

Acest lucru se întâmplă în mod natural cu conținut bun, dar acest proces poate fi accelerat în mai multe moduri.

Backlink-urile sunt importante deoarece ele afectează poziția site-ului dvs. în rezultatele organice.

O strategie de Link Building, va avea succes dacă sunt luați în considerare mai mulți factori, printre care:

  • Încredere – Acesta este nivelul de încredere între site-urile conexe. Legăturile către un site credibil cântăresc mult mai mult.
  • Autoritatea legăturilor – Acesta este nivelul de site-uri care se leagă de dvs. și la care vă referiți. De exemplu, un site cu spam adesea trimite spre spam alte site-uri, ceea ce face ca nivelul de proximitate al legăturilor să fie mai mic.
  • Anchor Text – Acesta este textul care apare în locul adresei de legătură. Un anchor text ar trebui să aibă legătură cu conținutul la care se referă, deoarece motoarele de căutare compară acest text cu site-ul la care se referă.
  • Proaspăt – Întrucât paginile devin mai puțin populare în timp, relevanța legăturii tinde să scadă treptat. Link-urile proaspete reprezintă un semn că conținutul la care se referă este încă relevant și ajută la îmbunătățirea ratingului.

Găsiți bloguri și forumuri legate de conținutul site-ului dvs.

Este foarte important pentru strategia dvs. de construire a legăturilor să găsească platforme relevante.

Ambele, bloguri și forumuri au de obicei un loc în profilul pe care l-ați creat și în semnătura la acesta, unde puteți plasa un link către site-ul dvs.

De fiecare dată când lăsați un comentariu, semnătura dvs. va fi adăugată, care va fi vizibilă pentru toată lumea, inclusiv pentru motoarele de căutare.

De asemenea, utilizați un instrument de testare a link-urilor pentru a examina toate legăturile primite către site-ul dvs. web.

Pentru a construi o rețea bună de linkuri, ar trebui să găsiți site-uri care au legătură cu același subiect.

Nu vă fie teamă de concurență. Dimpotrivă, prin colaborarea cu alte site-uri din domeniul dvs., veți observa cum va crește autoritatea site-ului Dvs.

Publicați articole

Strategiile de Link Building, prin intermediul articolelor durează puțin mai mult, însă pot crește și rating-ul paginii dvs. dacă publicați articole pe site-urile potrivite.

Începeți prin a scrie articole mici cu privire la problemele legate de conținutul site-ului dvs.

Apoi le publicați pe site-urile care vor posta aceste articole cititorilor lor. Nu uitați să adăugați un link către site-ul dvs. în secțiunea sursă.

Astfel, crawlerele (roboții de căutare), vor găsi linkul aăugat de dvs.

Această metodă nu mai este la fel de eficientă cum a fost cu ceva ani în urma, datorită actualizării algoritmului Google Panda.

Încercați să utilizați publicații în fluxurile de știri RSS

RSS (“Really Simple Syndication”), este o familie de formate web, utilizate pentru a publica informații actualizate frecvent într-un format standard, cum ar fi site-uri web, bloguri, știri.

Documentele RSS sunt numite canale, care includ textul și metadatele și sunt publicate când site-ul sau blog-ul este actualizat.

Acesta este un mare plus, deoarece publicarea prin fluxuri RSS permite webmasterilor să-și publice în mod automat site-urile sau blogurile.

Răspundeți la Comentarii

Răspunsurile la comentarii pot fi, de asemenea, o tehnică eficientă pentru construirea de legături, dar poate dura mult timp.

Există multe site-uri vizitate, în care oamenii pun întrebările și așteaptă răspunsuri.

Acest lucru poate fi foarte util, deoarece majoritatea acestor site-uri vă permit, de asemenea, să postați un link către sursă, împreună cu răspunsul la întrebare.

Plasarea de linkuri pe site-urile care permit răspunsuri la întrebări, conduce la o creștere semnificativă a ratingului site-ului dvs., deoarece în general aceste site-uri au un rating ridicat.

Nu vă petreceți întreaga zi când răspundeți la întrebări. Această metodă este folosită cel mai bine, pur și simplu răspunzând la câteva întrebări pe săptămână.

În timp, numărul de backlink va începe să crească.

Scrie despre asta în blog

Blogging-ul este o altă strategie de construire a link-urilor, care poate ajuta foarte mult site-ul dvs., însă poate dura mult timp.

Cu un management adecvat, blogul nu numai că poate ajuta la construirea unor link-uri către site-ul dvs., ci și la creșterea credibilității site-ului, atragerea de noi vizitatori și promovarea de noi pagini sau informații noi pe site-ul dvs.

Nu uitați să adăugați întotdeauna un link către postările dvs., astfel încât crawlerele (motoarele de căutare) și vizitatorii să poată da clic pe acest link pentru a ajunge pe site-ul dvs.

Creați legături directe

Pe lângă construirea backlink-urilor către pagina dvs., trebuie să creați linkuri către alte site-uri în care aveți încredere.

Acest lucru va contribui la creșterea credibilității site-ului dvs. și la îmbunătățirea indicatorului legăturilor de vecinătate.

Webmasterii unui alt site vor observa afluxul de vizitatori prin linkul dvs., ceea ce poate duce la parteneriat și schimb de link-uri.

Ca și în cazul altor strategii de construire a legăturilor, asigurați-vă că vă referiți la conținutul respectiv cu conținutul relevant.

Scrieți conținut original

Metoda numărul unu pentru crearea backlink-urilor naturale este de a scrie conținut util.

Oamenii îți vor respecta munca și vor crea link-uri pentru tine dacă conținutul tău este cu adevărat util și interesant pentru ei.

Crearea unui conținut bun este ca și arta, iar această abilitate vine cu o practică.

Utilizați modalități alternative de trimitere a conținutului. Încercați să utilizați benzi desenate, podcast-uri, videoclipuri sau orice altă formă de comunicare pentru a vă face brand-ul ușor de recunoscut.

Interviurile reprezintă o modalitate bună de a crea conținut interesant. Interviul se bazează pe fapte reale și de obicei, prezintă mai multe puncte de vedere.

Ridicați-vă autoritatea

Dacă sunteți expert în anumite probleme, utilizați această experiență și ridicați autoritatea în acest subiect.

Dacă oferiți un conținut unic și util referitor la o anumită întrebare, veți vedea că vi se va face referire.

Acestea sunt cele mai importante linkuri, pentru că ele măresc semnificativ credibilitatea.

Dacă vă puteți ridica credibilitatea, veți vedea că există legături cu dvs. în articole și alte publicații importante.

Acest lucru poate duce la un aflux semnificativ de vizitatori ai site-ului și a ratingului acestuia.

Rămâneți la curent cu cele mai recente știri și evoluții

Subiectele discuțiilor de pe Internet se schimbă în mod constant, iar în partea de sus a discuției este întotdeauna ceea ce este de fapt popular.

Actualizați-vă conținutul pentru a se potrivi noilor tendințe și veți vedea că veți avea link-uri de recomandare de la site-uri cu autoritate.

Articole recomandate:

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus