Sari la conținut
Imagini SEO, optimizarea imaginilor pentru îmbunătățirea traficului organic. Imaginile au un impact mult mai mare în comparație cu textul!

Imagini SEO, Optimizarea Imaginilor

Imagini SEO, optimizarea imaginilor pentru îmbunătățirea traficului organic. Imaginile au un impact mult mai mare în comparație cu textul!

Tocmai pentru că mintea umană prelucrează lucrurile în imagini. Imaginile au devenit cel mai eficient mod de a comunica.

Chiar dacă mulți dintre cititorii Dvs., pot “îmbrățișa”, cuvintele pe care le scrieți, elementul vizual din conținutul tău va rămâne cel mai probabil cu acei oameni mult mai bine decât vor spune cuvintele Dvs.

Imaginile eficiente posedă capacitatea de a transmite informații oamenilor prin utilizarea de gesturi, imagini, semne, afișe și reclame de filme scurte, printre altele.

Imagini SEO, importanța acestora

Imagini SEO
Imagini SEO – Mulți utilizatori ignoră optimizarea imaginilor. Imaginile originale de înaltă calitate vă permit să ieșiți în evidență în rezultatele organice ale motoarelor de căutare. Acestea au legătură directă cu personalitatea mărcii dvs.

Pentru orice proprietar de afacere în mediul online, care încearcă să concureze în rezultatele organice, SEO este esențial. Cu cât mai mult accent pe producerea de conținut relevant și un website bine optimizat, mulți oameni sfârșesc ignorând partea de SEO pentru imagini.

Importanța imaginilor pe site-urile de comerț electronic, călătorii și media a crescut de-a lungul timpului. Este important pentru noi să optimizăm imaginile pentru ca articolul sau website-ul să fie mai vizibil în rezultatele organice.

Optimizarea unei imagini

Când se determină dimensiunea corectă pentru o imagine destinată webului, singurele numere care contează sunt pixelii. De exemplu, o dimensiune bună pentru un articol de blog, poate fi 1024 pe 500 pixeli.

Imaginile cu rezoluție mai mare și dimensiuni mai mari încetinesc considerabil timpul de încărcare în browser.

Pe website-ul nostru, noi folosim imagini cu o dimensiune de 1000 de pixeli pe 500-550. Imaginile cu aliniere la stânga, au o lățime de 350 pixeli. Pentru un design mai plăcut, noi încercăm să folosim aceleași dimensiuni în toate articolele de blog.

Deci, când intenționați să utilizați o imagine pe website, acordați atenție dimensiunii sale în pixeli.

Reducerea dimensiunii fișierului, fără a pierde prea multă calitate, va funcționa mult mai bine.

Dacă website-ul dvs., are o mulțime de videoclipuri și imagini, este necesar să optimizați dimensiunea fișierelor. În acest mod, website-ul va avea o încărcare mai rapidă în browser.

Comprimare imagini SEO

Nu comprimați niciodată prea mult o imagine. Dacă o imagine va fi comprimată mai puțin de 70%, atunci claritatea imaginii va avea de suferit.

În mod ideal, ar trebui să experimentați tipurile de fișiere și ratele de compresie pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru fiecare imagine.

Există numeroase instrumente de editare a imaginilor, cu opțiunea “salvare pentru web”, pe care o puteți folosi pentru optimizarea imaginilor. Aceste instrumente vor păstra și calitatea imaginii.

Cum se folosesc imaginile în mod corect

Cum se folosesc imaginile în mod corect
Imaginile în format JPEG, vor rămâne formatul rege pentru imagini generale, iar cele în format PNG, vor rămâne ca opțiune implicită pentru imagini mai semnificative, cum ar fi logo, imagini de artă sau iconițe.

Înțelegerea diferitelor tipuri de fișiere vă poate ajuta să îmbunătățiți starea website-ului dvs. Există o listă mare de formate disponibile online, inclusiv JPEG, PNG și GIF-uri.

Mărimile fișierelor dintre cele trei tipuri de fișiere pot varia dramatic, deoarece fiecare dintre ele utilizează o metodă de compresie diferită.

În majoritatea cazurilor, JPEG va fi cea mai bună alegere, deoarece oferă cea mai bună calitate pentru cea mai mică dimensiune a fișierului. PNG-urile sunt mai frecvente ca imagini decorative datorită dimensiunii lor mici de fișiere.

Se recomandă utilizarea GIF-urilor numai pentru miniaturi și imagini decorative.

Noi folosim PNG-uri, doar la logo-uri și eventual iconițe pe diverse fundaluri.

Noile formate de imagini SEO

După decenii de dominare inegalabilă a JPEG-urilor, ultimii ani au fost martorii apariției de noi formate – WebP, JPEG 2000 și HEIC – care contestă această poziție.

Acestea au un suport doar parțial, dar semnificativ, al jucătorilor importanți în rândul browserelor și al sistemelor de operare mobile.

Asta nu înseamnă că GIF, JPEG și PNG au rămas neschimbate – toate au primit îmbunătățiri incrementale.

Dar pe măsură ce tehnologia avansează, descoperim abordări mai eficiente, care nu sunt întotdeauna compatibile cu standardele pe care le-am definit în anii ’80. Iată cele 3 formate pe care fiecare designer ar trebuie să le folosească.

Imagini în format WebP

Imagini în format WebP
Bazat pe tehnologia lansată pentru prima dată în anul 2008, Google a anunțat că un standard de imagine va apărea în 2010. Formatul acestor imagini va fi foarte mic și nu se vor pierde culori.

Apare similar cu formatul JPEG și promite totodată și transparență alfa, optimizare fără pierderi și chiar animație.

Imagini în format JPEG 2000

Formatul de imagini JPEG 2000, este similar cu WebP, în ceea ce privește compresia, transparența alfa și performanțe mai bune decât JPEG.

Cu toate acestea, diferă prin suportul său de încărcare progresivă și prin utilizarea unui singur algoritm.

Acest format este acceptat pe browserul Safari și iOS. Formatul JPEG 2000, oferă un câștig tipic de compresie peste JPEG, de aproximativ 20%.

Denumirea imaginilor

Alocarea timpului pentru optimizarea imaginilor dvs., din punct de vedere SEO, este un pas simplu și important.

Un text relevant și imagini optimizate, aduc un plus valoare unei pagini, produs sau articol de blog.

Așadar, înainte de a încărca orice imagine pe website, este important să alegeți un numele potrivit. De exemplu, denumirea imaginii reprezentative pentru acest articol, va fi “imagini-seo-optimizarea-imaginilor.jpg”.

În același timp, înainte de încărcarea unei imagini pe website, va trebui să modificăm codul sursă al imaginii.

Procedura este simplă – pe imaginea respectivă dăm click-dreapta și alegem opțiunea “Proprietăți” și apoi tabul “Detalii”.

La detalii, ar trebui să modificăm următoarele informații (în cazul nostru, vom edita imaginea reprezentativă cu următoarele detalii):

  • Titlu – Imagini SEO, Optimizarea Imaginilor
  • Subiect – Imagini SEO, Optimizarea Imaginilor
  • Evaluare – 5 stele
  • Etichete – Imagini SEO; Optimizarea Imaginilor;
  • Comentarii – Imagini SEO, optimizarea imaginilor pentru îmbunătățirea traficului organic. Imaginile au un impact mult mai mare în comparație cu textul!
  • Autori – seo.org.ro
  • Drept de autor – @seo.org.ro

Acestea sunt cele mai importante câmpuri care ar trebui adăugate sau modificate, pentru orice imagine din website-ul nostru.

Utilizarea cu atenție a descrierii ALT

Este foarte important ca motoarele de căutare să înțeleagă despre ce este vorba la imaginea respectivă.

Pentru asta, este imperativ să furnizați o etichetă “ALT” bună, pentru a permite motoarelor de căutare să vă indexeze cu exactitate conținutul imaginii.

Chiar și atunci când imaginile nu se încarcă, motoarele de căutare pot citi în continuare textul alternativ pentru a ajuta la clasarea unei pagini.

De exemplu:

 <img src="imagini-seo-optimizarea-imaginilor.jpg" alt="Imagini SEO, Optimizarea Imaginilor" />

Încercați să includeți cuvinte relevante pentru a spori vizibilitatea și pentru a evita umplutura de cuvinte cheie. În acest mod, nu veți risca penalizare.

Titlul imaginilor

Titlul imaginii este textul pe care un utilizator îl vede când trece cu mouse-ul peste imagine.

Acest text nu servește motoarele de căutare atât cât servește utilizatorilor tăi. Deci, acestea sunt mai puțin importante pentru SEO, dar pot oferi un context suplimentar textului alt.

Pentru o mai bună implicare a utilizatorilor, puteți lua în considerare adăugarea unui scurt apel la acțiune, cum ar fi “cumpărați acum” sau “descărcați astăzi gratuit”.

 <img src="imagini-seo-optimizarea-imaginilor.jpg" alt="Imagini SEO, Optimizarea Imaginilor" title="Imagini SEO, Optimizarea Imaginilor" />

După cum vedeți în codul HTML, de mai sus, a apărut o nouă opțiune title=”Imagini SEO, Optimizarea Imaginilor”.

Dacă încă nu ați observat, la secțiunea “Imagini SEO, importanța acestora“, imaginea cu aliniere la stânga, are o descriere când poziționați mouse-ul pe ea.

Articole recomandate:

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus