Culoare, 14 cele mai bune instrumente pentru un web design de top
Culoare, 14 cele mai bune instrumente pentru un web design de top

Culoare, 14 cele mai bune instrumente pentru un web design de top. Articol de blog pentru cei care vor să experimenteze noi alternative.

Instrumentele de culoare ajută designerii web cu una dintre cele mai importante alegeri pe care le vom face în crearea unui website: selecțiile de culori.

Culorile pe care le alegem pot avea un impact psihologic asupra celor care le privesc, deci este important să le înțelegem bine.

De exemplu, roșul este în general privit ca o culoare cu energie ridicată, în timp ce albastrul implică calm și pace.

Pentru a ilustra acest punct, luați în considerare culorile pe care le-ați putea folosi pe un website care vinde jucării pentru copii față de un website pentru o firmă din domeniul juridic.

Cel mai probabil veți merge pe culori luminoase și vibrante pentru primul website și pe tonuri de albastru și gri dezactivate pentru cel din urmă.

De unde știi ce culori funcționează bine împreună? Din fericire, nu trebuie să fii un maestru în teoria culorilor pentru a pune la punct o paletă funcțională.

Pentru a vă ajuta cu sarcina importantă de selecție a culorilor, iată 14 dintre cele mai bune instrumente, toate gratuite.

Cele mai bune instrumente de culoare pentru web designeri

1. HueSnap

HueSnap este aici pentru a vă ajuta atunci când inspirația lovește.

S-ar putea ca decorul unei camere de hotel sau lumina din parc, într-o seară, să provoace o idee pentru următoarea dvs. schemă de culori a website-ului.

Faceți o fotografie și utilizați HueSnap pentru a extrage culorile din imagine și a le transforma într-o paletă.

Aplicația e adaptată spre utilizarea mobilă și puteți salva și partaja paletele (cu până la șase culori fiecare) cu alții.

Există o mulțime de caracteristici care vă ajută să modificați o paletă.

De exemplu, opțiunile de alegere a culorilor complementare și compuse.

2. Khroma, instrument de culoare ce mizează pe inteligența artificială

Khroma este un instrument de culoare AI care vă ajută să navigați și să comparați cu ușurință combinațiile de culori originale.

Antrenezi un algoritm AI pentru a acționa ca o extensie a creierului tău. Începeți prin alegerea a 50 de culori care vă plac!

Aceste culori sunt folosite pentru a antrena o rețea neuronală care poate recunoaște sute de mii de alte culori similare.

3. Coolors.co

Coolors oferă o mare varietate de instrumente pentru ajustarea paletei, exact așa cum doriți. În plus, puteți exporta creația finală în mai multe formate diferite, astfel încât să o puteți folosi practic oriunde doriți.

Coolors nu este doar un instrument pentru a crea o paletă de culori. Vă permite să vizualizați alte creații finalizate de la alți utilizatori, astfel încât să vă puteți inspira.

Secțiunea Explorează are sute (dacă nu chiar mii) de palete pe care le poți vizualiza, salva și edita.

Coolors este disponibil pe computerele desktop. Chiar mai bine, are și o aplicație iOS, un program Adobe Add-on (PhotoShop, Illustrator, InDesign) și o extensie Google Chrome pentru acces ușor.

4. Adobe Color CC

Instrumentul gratuit Adobe Color CC există de ceva vreme și este unul dintre cele mai bune disponibile pentru alegerea unei palete de culori.

Nu numai că îți poți crea propriile scheme de culori, dar poți explora și ce au creat alții.

Selectați o culoare din roată (sau dintr-o imagine) și aplicați reguli de culoare. De exemplu, folosirea numai a culorilor complementare, a culorilor monocromatice sau a nuanțelor culorii pe care o selectați, pentru a genera o paletă de culori.

Sau, faceți click pe fiecare culoare și explorați roata de culori pentru a personaliza selecția. Cea mai nouă caracteristică a Adobe Color CC se referă la instrumentele de accesibilitate.

Acestea indică dacă culorile pe care le selectați sunt daltonice și dacă pot fi utilizate ca fundal pentru text lizibil.

5. Colordot, instrument online gratuit de culoare

Colordot de Hailpixel este un excelent instrument online gratuit pentru crearea unei palete de culori. Folosind gesturi simple de mouse, puteți selecta și salva culorile.

Mutați mouse-ul înainte și înapoi pentru nuanță; sus și jos pentru luminozitate; derulați pentru saturație și faceți click pentru a salva o culoare în paleta dvs.

Faceți click pe pictograma tog pentru a vedea valorile RGB și HSL ale fiecărei culori. Există chiar și o aplicație iOS care vă permite să capturați culori cu camera dvs.

6. Eggradients

Eggradients oferă idei pentru gradiente frumoase pe care să le folosească în lucrările dvs. de proiectare.

Sunt puse la punct de către cineva cu un ochi excelent pentru culoare și un simț interesant al umorului.

Fiecare gradient, afișat sub formă de ou, vine cu propriul său nume care provoacă gânduri. Exemplele includ “Inima frântă a lui Wozniak” la un albastru pal și un gradient de visiniu numit “Câștiguri fără impozite”.

7. 147 Colors

Atunci când sunteți responsabil pentru generarea codurilor CSS ușor de citit, uneori folosiți culori standard și nume de culori.

Datorită celor 147 de culori de Brian Maier Jr, le puteți vedea pe toate și le puteți alege pe cele care funcționează pentru dvs.

Conține cele 17 culori standard plus alte 130 de nume de culori CSS. Filtrați rezultatele după nuanțe de albastru, verde și așa mai departe sau alegeți din curcubeul complet.

8. Canva Color Palette Generator

Generatorul de palete de culori de la Canva este perfect dacă doriți să creați o paletă de culori bazată pe o anumită imagine.

Deși alte instrumente oferă opțiuni similare, Canva este foarte simplu de utilizat.

Încărcați o imagine și generatorul va returna o paletă cu cele cinci culori principale conținute în ea.

Puteți face click pe culorile care vă plac și puteți copia valoarea HEX în clipboard. Din păcate, aici se termină utilitatea acestei oferte. :(

Nu puteți regla culorile paletei generate. Singurele alte opțiuni pe care le aveți sunt să copiați valorile hex furnizate sau să încărcați o altă fotografie.

Alternativ, puteți utiliza roata de culori a Canva pentru a crea manual o paletă personalizată.

9. Material Design Palette

Cu Material Design Palette puteți selecta două culori, care sunt apoi convertite într-o paletă de culori complete pentru a fi descărcate, completate cu previzualizare.

Compania oferă, de asemenea, Material Design Colors, care permite designerilor să vadă diferitele nuanțe ale unei culori, împreună cu valorile lor HEX.

10. ColourCode, instrument de culoare intuitiv

ColourCode de Tamino Martinius și Andreas Storm este similar cu Colordot, dar oferă ceva mai multe îndrumări.

Acest instrument gratuit te lovește chiar în față, prezentând un fundal care schimbă culorile cu mișcarea cursorului.

În plus, acest instrument oferă diferite categorii pentru paletă (analog, triada, quad, monocrom, lumină monocromă etc.).

Cu ColourCode, puteți seta diferite opțiuni de-a lungul roții de culori pentru a crea o combinație originală.

De asemenea, puteți să vă salvați paleta sau să o exportați ca fișier SCSS sau LESS. Puteți chiar exporta în PNG, dacă doriți.

11. Color Calculator

Calculatorul de culori de la Sessions College este simplu: selectați o culoare și o opțiune de armonie a culorilor. În schimb, veți obține rezultatele schemei de culori recomandate.

Totuși, ceea ce e frumos la acest website este că intră și în detalii despre teoria culorilor și despre cum se raportează la alegerile dvs. de culoare.

Mi se pare potrivit, dat fiind că acesta este un website găzduit de o instituție de învățământ.

12. HTML color code

HTML Color Codes este o suită gratuită de instrumente de la Dixon & Moe ce include un selector de culoare în profunzime, cu o mulțime de explicații ale regulilor de culoare.

De asemenea, avem și o serie de diagrame de culori, schema de proiectare a materialelor Google și clasica paletă de culori web sigură.

Nu în ultimul rând, aveți acces și la o listă de nume și coduri de culori HTML standard.

Acest website vă oferă, de asemenea, tutoriale și alte resurse pentru proiectanții de web.

Mai mult decât atât, există opțiuni de exportare a rezultatelor din instrumentele sale sub formă de coduri HEX, HTML, CSS și stiluri SCSS.

13. W3Schools: Colors Tutorial, intrument de culoare și de învățare

Dacă sunteți în căutarea unei soluții all-in-one care să includă un ghid pentru culori, precum și o serie de instrumente diferite, atunci Colors Tutorial de la W3Schools e alegerea perfectă.

Nu numai că puteți afla informații despre teoria culorilor, roțile de culoare și nuanțe.

În plus, veți putea folosi și celelalte instrumente pe care le are, cum ar fi Color Converter. Cu acest instrument puteți converti orice culoare către și de la nume, coduri HEX, valori RGB, HSL, HWB și CMYK.

14. Digital Color Meter (Mac)

OK, utilizatori de Mac, acesta este pentru voi. Cu instrumentul Digital Color Meter încorporat, puteți “apuca” o culoare de oriunde de pe ecran.

Apoi, puteți obține valorile pentru acea culoare sub formă zecimală, hexazecimală sau procentuală.

În plus, puteți chiar “copia” culoarea selectată ca text sau imagine.

Concluzie

Aceasta a fost lista mea de azi în ceea ce privește cele mai interesante (și gratuite) instrumente de culoare pentru web designeri.

Este important ca într-o campanie de advertoriale SEO, aspectul să fie la cele mai înalte standarde, fie că vorbim despre un articol de blog sau de un website complet.

În legătură cu un website, nu trebuie uitate activitățile de optimizare SEO, necesare pentru a crește vizibilitatea în motoarele de căutare.

Dacă și dvs. sunteți în căutarea unor servicii SEO sau de link building, vă invităm să intrați în contact cu această agenție de optimizare SEO.

De asemenea, aveți posibilitatea de a accesa secțiunea de oferte SEO pentru a vă familiariza cu ceea ce presupune o activitate SEO WordPress.

Înapoi sus
Caută