Sari la conținut
Vârsta domeniului, investigăm importanța pentru optimizare SEO

Vârsta domeniului, investigăm importanța pentru optimizare SEO

Vârsta domeniului, investigăm importanța pentru optimizare SEO. Vârsta e unul din factorii menționați atunci când planificați procesul SEO.

Este website-ul un factor important de clasare la care ar trebui să fiți atenți? Continuați să citiți acest articol de blog pentru a afla mai multe despre subiect!

Optimizarea SEO este un subiect delicat care necesită multă atenție. Necesită timp pentru a se executa corect și întârzie rezultatele pe care proprietarii de website-uri nu le pot vedea așa repede.

Optimizarea devine un proces dificil și consumator de timp în care vă întrebați continuu “ce altceva pot face pentru a-mi crește clasarea în căutare?”

Din păcate, există multe mituri, deci este important să puteți găsi informații corecte! Cu informații exacte vă puteți concentra asupra celor mai bune practici SEO care contează.

În acest fel vă puteți ghida mai eficient strategia SEO și petrece mai puțin timp pe cele care nu contează la fel de mult.

Vârsta domeniului este importantă în optimizare SEO?

Importanța vârstei domeniului variază în funcție de persoana cu care vorbiți.

Pentru unii, inclusiv pentru John Mueller de la Google, vârsta nu contează deloc pentru clasamente. Pentru alții, pare să conteze mult mai mult.

Deși Mueller are dreptate în sensul că nu se corelează direct cu clasamentele SEO, este ușor înșelătoare ideea.

Există un efect pe care vârsta domeniului îl are asupra clasamentelor de căutare și e important să-l înțelegem.

Impactul pe care îl are asupra afacerii, mai ales dacă sunteți o companie nouă, este semnificativ pentru rezultatele căutării și creșterea globală în online.

Nu este vorba despre o declarație greșită în vreun fel. Întregul proces de optimizare SEO este mai holistic decât simpla examinare a unei vârste de domeniu asemănătoare unui factor.

Ce este vârsta domeniului, mai exact?

În timp ce mulți oameni când aud de “vârsta domeniului” se gândesc la de cât timp a fost înregistrat un website, realitatea în materie de SEO este puțin diferită.

Întrucât Google arhivează site-urile, vârsta domeniului, în mod efectiv, se poate referi și la momentul în care Google a văzut și indexat website-ul.

Respectivul moment este în mod categoric diferit de cel în care a fost înregistrat.

Ce înseamnă acest lucru? Google decide ce să arate oamenilor bazându-se, parțial, pe legitimitate. Legitimitatea crește pentru website-urile ce există de ceva vreme și despre care se știe că nu sunt spam.

În aceste condiții, vârsta domeniului se corelează cu o clasare mai bună a rezultatelor căutării.

Cum determină Google vârsta?

Cea mai evidentă presupunere a modului în care Google determină vârsta este pur și simplu uitându-se la datele de înregistrare ale oricărui website.

Din păcate, problema e că, de obicei, nu sunt disponibile, chiar dacă sunteți registrator. În plus, respectivele date variază în întreaga lume.

În general, aceste date sunt răspândite și nu sunt ușor de atins. Din acest motiv, Google determină vârsta domeniului în funcție de momentul detectării.

De regulă, acoperirea are loc atunci când se accesează cu crawlere pentru prima dată sau când este detectat pentru prima dată un link către website.

Puteți urmări durata de viață a domeniului cu un instrument online precum Wayback Machine.

Ce importanță are vârsta domeniului pentru clasare?

Vârsta domeniului joacă un rol mic, dar acel rol mic ar putea împinge website-ul dvs. în continuare în clasamentul SEO.

Există multe lucruri care intră într-un clasament SEO de succes. Consistența, longevitatea, cele mai bune practici pe o perioadă lungă de timp și legitimitatea sunt toate concepte cheie de utilizat pentru a obține cele mai bune rezultate.

Vârsta poate împinge conceptele la un nivel mai înalt de autenticitate.

Poate permite ca website-ul dvs. să fie văzut deasupra altor pagini cu practici similare care au fost indexate mult mai recent.

Caracteristica fundamentală a importanței vârstei domeniului depinde în mare măsură de semnificația termenului.

Cu alte cuvinte, când Google se uită la ceea ce înțelege prin “vârsta domeniului”, se uită pur și simplu la momentul în care Googlebot a accesat prima dată website-ul.

Pe de altă parte, ceea ce cred specialiștii în marketing atunci când spun “vârsta domeniului” poate fi cu totul altceva.

S-ar putea referi la faptul că website-ul e bine întreținut, cu conținut de calitate, experiență excelentă, recunoaștere a mărcii, link-uri și multe alte calități.

Ideea de marketing a “vârstei domeniului” se referă la un website de lungă durată care a executat continuu practici SEO adecvate.

Domeniile vechi se clasează mai bine decât cele noi?

Când luați în considerare un website cu un domeniu mai vechi e important să nu puneți carul în fața boilor.

Corelarea nu e cauzalitate. Cunoașterea și înțelegerea deplină a diferenței sunt esențiale pentru o mai bună abordare a ceea ce se întâmplă cu adevărat în clasamente.

Pe scurt, domeniile vechi tind să aibă, de fapt, clasamente mai bune, dar nu doar pentru că sunt vechi. Vechile website-uri înseamnă că acestea au trecut testul timpului dintr-un motiv. De multe ori ele prezintă o lungă tradiție de practici SEO optime pe cont propriu.

Avantajele domeniilor mai vechi în raport cu cele noi

1. Conținut de calitate

Dacă un website este popular, acesta e popular dintr-un anumit motiv. Reddit este un exemplu simplu în acest sens, existând de mai bine de un deceniu, și unde oamenii continuă să se întoarcă.

Reddit este un agregator excelent pentru conținutul de tot felul și link-urile către website abundă, creând un clasament SEO excelent.

2. Cantitatea de conținut

Multe blog-uri de lungă durată au un conținut excelent care se întinde cu ani și ani în urmă.

În acest mod le este asigurată expunerea necesară pentru a fi clasate corespunzător de Google. Nu este suficient să ai doar conținut excelent.

Un conținut excelent în cantități mari este o modalitate sigură de a obține clasări de top.

3. Link-uri și backlink-uri stabilite

O valoare pentru clasarea SEO este frecvența cu care traficul iese și intră din/în website-ul dvs.

A avea link-uri și backlink-uri pe toate paginile dvs. este un mod sigur pentru a obține mai mult trafic organic pentru afacerea dvs.

Website-urile mai vechi au mai mult conținut și, cu mai mult conținut, apar mai multe hyperlink-uri ce direcționează fluxul de utilizatori.

4. Autoritate câștigată și legitimitate

Întrucât website-ul există de multă vreme, Google știe că nu este o pagină înșelătoare, spam sau falsă.

Este o entitate autentică ce are conținut unic, original și pe care oamenii vor face click.

Acest fapt simplu împinge website-urile în clasament mult mai mult decât în alte condiții.

Vârsta domeniului este importantă, dar nu cum credeți

În concluzie, nu vârsta domeniului contează. Lucrurile care provin, de obicei, de pe un website mai vechi sunt susceptibile să includă cele mai bune practici SEO.

Pur și simplu pe baza faptului că website-ul funcționează în continuare.

Înțelegerea acestui lucru și crearea celor mai bune practici SEO pentru propriul website sunt factori mult mai importanți decât informațiile legate de vechimea domeniului.

Acestea fiind spuse, cu o strategie SEO adecvată, website-ul dvs. va avea, în cele din urmă, o vechime deoarece va trece testul timpului!

Pentru a trece testul timpului, un website are nevoie de servicii SEO și de web design la cele mai înalte standarde.

Din acest motiv, este recomandat să intrați în contact cu această agenție SEO! Ne vom asigura că afacerea dvs. va crește în vizibilitate, ajungând la cât mai multe persoane.

În acest sens, aveți nevoie și de un pachet de advertoriale SEO pentru ca prezența companiei în mediul online să fie cât mai stabilă.

Articole recomandate:

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus