Facebook, avantajele unei pagini de social media pentru companii
Facebook, avantajele unei pagini de social media pentru companii

Facebook, avantajele unei pagini de social media pentru companii. Facebook se poate lăuda cu aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori activi.

Unii dintre ei sunt clienții dvs. actuali sau potențiali. O pagină a companiei pe Facebook nu este un moft. Este un element de bază al instrumentelor de marketing online care oferă posibilități nelimitate.

Continuă să citești acest articol de blog pentru a descoperi ce îți pot oferi platformele de social media.

Facebook este o platformă extrem de prosperă și îi are pe unii dintre clienții dvs. actuali sau viitori. Beneficiați de oportunitatea de a fi aproape de ei, familiarizați-vă cu problemele și așteptările lor.

Cu cât ești mai aproape de destinatari, cu atât este mai mare avantajul tău față de rivalii de pe piață.

Avantajele administrării unei pagini de Facebook pentru companie

Care sunt avantajele administrării unei pagini de Facebook a companiei? În primul rând, e o oportunitate fără precedent pentru toți antreprenorii.

Mai ales pentru cei care doresc să îmbunătățească recunoașterea mărcii. Puteți apela și la servicii de advertoriale SEO pentru atingerea obiectivelor de marketing online.

A fi prezent pe platformele de socializare vă ajută să înțelegeți nevoile clienților. În consecință, puteți să vă rafinați mai bine oferta. O pagină de Facebook nu este un moft!

E o bază de marketing online care oferă numeroase posibilități, cum ar fi:

1. Construirea imaginii de marcă

Facebook este un instrument ideal pentru construirea imaginii de marcă. Face posibilă păstrarea legăturii cu destinatarii într-un mod mai puțin formal.

Arată “fața ta umană” și va reduce distanța dintre tine și clienți. Utilizatorii rețelelor sociale se așteaptă la un contact mai confortabil și mai puțin formal. Faceți tot ce vă stă în putință pentru a le satisface așteptările.

Vă puteți prezenta compania ca o entitate deschisă și prietenoasă care abordează fiecare vizitator în mod individual. Acest lucru vă va permite să câștigați încredere și afecțiune.

Rețineți că oamenii apreciază mărcile caracterizate prin înaltă calitate și angajament.

În acest caz, poziționarea dvs. ca expert în domeniu nu înseamnă că ar trebui să oferiți utilizatorilor informații seci. Nu vă fie teamă, apropierea de destinatari nu vă va face mai puțin profesioniști.

Facebook este o rețetă pentru găsirea unui mediu fericit care să vă prezinte compania într-o lumină adecvată. Construiește-ți marca și lasă-i pe oamenii ca tine să vină aproape!

2. Publicitate eficientă prin Facebook

Facebook colectează o mulțime de informații despre utilizatorii săi. Aceste date sunt împărtășite de bunăvoie pentru a permite crearea de reclame cât mai corecte posibil.

Date precum vârsta, sexul, locul de reședință, ocupația și interesele fac posibilă identificarea grupurilor țintă caracteristice. Sunt cele la care doriți să ajungeți cu oferta dvs.

A avea o pagină Facebook a companiei înseamnă acces la Facebook Ads. Vorbim despre unul dintre cele mai eficiente instrumente de publicitate. Datorită acestuia, puteți dormi liniștit știind că informațiile nu ajung la utilizatori aleatori.

Ci la destinatarii care ar putea fi cu adevărat interesați de produsele sau serviciile dvs.

Utilizarea Facebook ca instrument de publicitate vă oferă control asupra publicului care vă vede anunțurile. Puteți verifica ușor cine a dat deja peste ele și ce emoții au evocat pentru a regla corect parametrii. În acest fel puteți obține cele mai satisfăcătoare rezultate.

Paginile fanilor de pe Facebook sunt mult mai eficiente decât soluțiile tradiționale de marketing, iar beneficiile pot fi ușor măsurate.

3. Îmbunătățirea recunoașterii mărcii

Un brand vizibil devine din ce în ce mai recunoscut. Acest lucru face mai ușor să se înrădăcineze în memoria potențialilor clienți ce s-ar putea transforma ulterior în cumpărători reali.

Cu o strategie bine pregătită, o companie necunoscută poate deveni un renume pe piață.

Construiește-ți imaginea și fii unic. Asigură-te că oamenii încep să-ți recunoască afacerea și să o asocieze cu un anumit set de caracteristici. Puteți sublinia unicitatea companiei dvs. în mai multe moduri.

Facebook oferă mult spațiu pentru a vă prezenta cele mai bune active. Dezvoltați-vă propriul mod de comunicare, creați grafică unică, utilizați reclame, contribuiți la discuții, subliniați valorile dvs.

Oferiți conținut valoros și încurajați-i pe alții să-l împărtășească. Persistența și consecvența sunt cheile succesului.

4. Întărirea legăturii și crearea comunității de pe Facebook

O pagină Facebook a companiei oferă utilizatorilor posibilități enorme de a contacta rapid și fără efort reprezentanții unui anumit brand.

Însă, acest “contact” nu înseamnă neapărat că oamenii vor scrie pentru a vă informa despre ceva.

Scriu pentru că se așteaptă să primească un răspuns. Mai mult, o astfel de situație este o șansă perfectă pentru consolidarea legăturii dintre companie și clienți.

Văzând că afacerea dvs. se preocupă în permanență de satisfacția clienților, oamenii o vor percepe ca fiind mai prietenoasă.

Este important să reacționați la tot felul de activități. Mulțumiți utilizatorilor pentru comentariile pozitive, participați la discuții și adresați-vă cu calm tuturor reclamațiilor.

O comunitate loială este o comoară, așa că fă-ți timp pentru a o crea. Construindu-ți imaginea de marcă, spunând povești și angajându-te, vei atrage utilizatorii pentru mai mult timp. Vei crea un grup de adepți ai mărcii care se va transforma în scurt timp în fani și ambasadori.

Clienții fideli sunt extrem de valoroși din două motive:

  • îți vor recomanda compania cu bucurie și convingere altor persoane;
  • într-un moment de criză, vor rămâne întotdeauna alături de tine.

5. Contact permanent cu utilizatorii

O companie cu o pagină de fani pe Facebook are posibilitatea de a contacta continuu și direct toate părțile interesate. Interfața de mesagerie este ușor de utilizat.

Răspunsul la întrebări, în acest fel este rapid și, prin urmare, mai satisfăcător. Destinatarul nu trebuie să aștepte 24 de ore pentru a primi un e-mail de la biroul de servicii pentru clienți.

A putea reacționa rapid e și mai important atunci când se iau în considerare unele recenzii sub formă de postări. În special cele care nu sunt 100% favorabile.

Facebook vă permite să monitorizați constant activitățile din profilul dvs. Vă oferă posibilitatea de a vă explica unui client nemulțumit înainte ca acesta să devină nerăbdător.

Această stare de fapt are două avantaje principale:

  1. poate reduce potențialul de criză;
  2. poate demonstra că ești capabil să recunoști că ai făcut o greșeală care ar trebui apreciată de alți utilizatori.

După cum s-a menționat mai sus, oamenii scriu pentru că vor să reacționezi în cazul feedback-ului pozitiv. Fanii care v-au trimis mesaje care descriu satisfacția lor cu produsele sau serviciile dvs. așteaptă și ei un răspuns.

Mulțumește-le pentru cuvintele lor amabile, deoarece toate opiniile își merită greutatea în aur.

Această comunicare bidirecțională îți face viața mai ușoară și ție. Vă puteți informa cu ușurință fanii despre vacanțe, competiții, oferte speciale, noi ore de funcționare etc. Comunicați doar cu ei aici și acum.

6. Vânzarea

În viața reală, construirea imaginii mărcii, crearea comunității, îmbunătățirea recunoașterii mărcii și multe alte activități au un impact indirect asupra vânzărilor.

Un client care poate alege între un brand familiar cu o bună reputație și o altă afacere necunoscută îl va selecta probabil pe primul.

În mod similar, oamenii vor abandona rapid finalizarea tranzacțiilor și cumpărarea de produse de la companii care nu răspund la mesaje.

Sau nu se discută cu clienții în comentariile de pe pagina lor de Facebook. Imaginea de marcă înțeleasă pe scară largă este unul dintre factorii care îi conving pe oameni că produsele dvs. sunt la un bun raport calitate-preț.

O pagină de Facebook a companiei vă poate ajuta, de asemenea, să faceți publicitate website-ului și să atrageți trafic. Există o serie de modalități de realizare și reclame plătite care îți vin în minte atunci când te gândești la asta.

Puteți selecta direcționare comportamentală sau contextuală, remarketing sau o campanie similară. Puteți viza activitățile dvs. către fani potențiali sau actuali.

Un alt lucru care vă poate ajuta este crearea de postări interesante. Acele postări care să încurajeze utilizatorii să vă viziteze website-ul și să cumpere.

Oferiți diverse coduri de reduceri numai persoanelor care vă urmăresc profilul de Facebook. Organizează concursuri, reduceri speciale și completați comenzile cu mici cadouri gratuite.

Concluzie

În cele din urmă, Facebook poate vinde și direct. În calitate de companie, vă puteți configura propriul magazin Facebook oferind produse sau colecții selectate.

Acest magazin poate oferi toate funcționalitățile unor magazine online tradiționale.

Asta înseamnă posibilitatea de a face cumpărături convenabil și rapid. Nu mai trebuie să mergeți la un alt website. Să creați un cont, să vă conectați la sistem și așa mai departe.

Toate acestea încurajează cumpărăturile și sunt apreciate de cumpărătorii online cărora le pasă în principal de simplitate și viteză.

Probabil ați ajuns la concluzia că a avea o pagină de Facebook a companiei vă permite să obțineți un avantaj față de rivalii de pe piață în multe domenii.

Publicitatea, comunicarea sau imaginea de marcă sunt doar trei dintre multele sectoare care pot deveni mai eficiente și mai ușor de utilizat datorită Facebook.

Pe lângă pagina de Facebook aveți nevoie și de un website care să se bucure de o optimizare SEO eficientă. Sunteți în căutarea unor servicii SEO sau de web design?

Vă invităm să intrați în contact cu noi! Această agenție de optimizare SEO vine în întâmpinarea dvs. cu oferte SEO la prețuri fără egal pe piața din România.

Înapoi sus
Caută