Cele mai bune pluginuri WordPress pentru backup
Cele mai bune pluginuri WordPress pentru backup

Crearea copiilor de rezervă regulate WordPress, este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru securitatea website-ului dvs.

Backup-urile vă oferă “liniște” și vă pot salva din situații catastrofale, cum ar fi atunci când website-ul dvs. este atacat sau sunteți blocat accidental.

Există mai multe pluginuri de rezervă gratuite și cu plată WordPress, dar  majoritatea sunt destul de ușor de utilizat.

În acest articol, vom prezenta câteva dintre cele mai bune plugin-uri de backup pentru WordPress. Nu ezitați să ne contactați pentru orice problemă legată de servicii SEO.

UpdraftPlus

UpdraftPlus este cel mai popular plugin WordPress, disponibil gratuit pe Internet. Este folosit de mai mult de 2 milioane de site-uri web.

UpdraftPlus vă permite să creați o copie de rezervă completă a site-ului dvs. WordPress și să îl stocați pe cloud sau să îl descărcați pe computer.

Pluginul acceptă copii de rezervă programate, precum și copii de rezervă instante. De asemenea, aveți opțiunea de a alege fișierele pe care doriți să le copiați.

Se pot încărca automat backup-urile în Dropbox, Google Drive, S3, Rackspace, FTP, SFTP, e-mail și alte câteva servicii de stocare în cloud.

Pe lângă backup-ul fiecărui site WordPress, UpdraftPlus vă permite, de asemenea, să restaurați cu ușurință copiile de rezervă direct din panoul de administrare WordPress.

UpdraftPlus are de asemenea, o versiune premium cu suplimente pentru migrarea sau clonarea site-urilor web, căutare și înlocuire a bazei de date, suport multisite și câteva alte caracteristici.

Versiunea premium vă oferă, de asemenea, acces la asistență prioritară.

Prețuri: gratuit (UpdraftPremium Personal pentru 70$)

VaultPress (Jetpack Backups)

La seo.org.ro, folosim serviciul VaultPress pentru a face o copii de rezervă website-ului nostru. VaultPress a fost fondat de Matt Mullenweg (co-fondator WordPress) și echipa sa de la Automattic.

Deși a început ca un plugin independent, VaultPress este acum o parte a altui produs al lui Automattic, numit JetPack.

Veți avea nevoie de un plan de abonament JetPack, pentru a utiliza VaultPress.

Există mai multe planuri de stabilire a prețurilor cu un set diferit de caracteristici. Pluginul VaultPress, oferă soluții automate de backup în timp real, începând de la 3,50$ pe lună.

Aveți posibilitatea să configurați cu ușurință copii de rezervă ale programului VaultPress și să le restaurați din copiile de rezervă în câteva clickuri.

Planurile mai mari ale Jetpack, oferă și scanări de securitate și câteva alte caracteristici puternice.

Există și câteva dezavantaje ale utilizării programului VaultPress.

În primul rând, este o cheltuială recurentă care se poate adăuga dacă aveți mai multe site-uri WordPress, deoarece plătiți pe website.

În al doilea rând, va trebui să vă abonați la JetPack, să obțineți un cont WordPress și să instalați pluginul Jetpack, pe site-ul dvs.

În cele din urmă, copiile de rezervă sunt stocate timp, numai 30 de zile pe hardisk-urile serverelor.

Dacă doriți o arhivă de backup nelimitată, atunci ar trebui să plătiți suma de 29$ pe lună/website, ceea ce este mult mai costisitor pentru începători în comparație cu alte soluții enumerate aici.

Chiar și la prețul mai mare, VaultPress, merită investiția în totalitate, datorită reputației bune pentru compania Automattic.

Prețuri: De la 39 $ pe an, pentru planul personal

JetPackBackup

BuddyBackupBuddy este unul dintre cele mai populare plug-in-uri de backup WordPress, folosite de peste jumătate de milion de website-uri WordPress.

Acesta vă permite să programați cu ușurință copii de rezervă zilnice, săptămânale sau lunare.

Cu BackupBuddy, puteți să stocați automat backup-urile în servicii de stocare cloud, cum ar fi Dropbox, Amazon S3, Rackspace Cloud, FTP, Stash (serviciul lor de cloud) și chiar să-l trimiteți prin e-mail.

Dacă utilizați serviciul Stash, aveți și posibilitatea de a face backup-uri în timp real.

Cel mai mare avantaj al utilizării serviciului BackupBuddy, este că acesta nu este un serviciu bazat pe abonament, deci nu există o taxă lunară din fericire!

Puteți utiliza pluginul pentru numărul de site-uri web menționate în planul dvs.

De asemenea, beneficiați de acces la forumuri de asistență premium, actualizări regulate și 1 GB de spațiu de stocare BackupBuddy Stash, pentru stocarea copiilor de rezervă.

În plus, caracteristica iThemes Sync, vă permite să gestionați până la 10 website-uri WordPress, dintr-un singur panou de administrare.

Puteți chiar să utilizați BackupBuddy, pentru a duplica, migra și reinstala site-urile Web.

Problema gravă la JetPack, este viteza de încărcare în browser. Plugin-ul respectiv, la instalare poate îngreuna website-ul dacă nu există resurse suficiente pe server.

Preț: 52$ pentru Planul Blogger (1 licență de site)

BoldGrid Backup

BoldGrid Backup, este o soluție automată de backup WordPress, de la BoldGrid, care este un constructor de website-uri alimentat de WordPress.

Acesta vă permite să creați cu ușurință copii de siguranță ale website-ului dvs., să restaurați site-ul după ce acesta se blochează și puteți chiar să-l utilizați pentru a vă muta site-ul când schimbați compania de hosting.

Aveți posibilitatea să configurați copii de rezervă automate sau să creați copii de rezervă manual cu un singur click.
BoldGrid Backup, vine cu o caracteristică automată de protecție a erorilor, care creează automat o copie de rezervă a website-ului dvs. înainte de actualizarea acestuia.

Dacă o actualizare eșuează, aceasta redă automat website-ul dvs. WordPress, la ultima copie de rezervă.

Este o caracteristică excelentă care vă protejează împotriva erorilor de actualizare.

Cu BoldGrid Backup, aveți posibilitatea să stocați până la 10 arhive de rezervă în panoul de administrare și multe altele într-o locație de stocare la distanță, cum ar fi Amazon S3, FTP sau SFTP.

Prețuri: 60$ pe an (Include toate instrumentele și serviciile BoldGrid Premium)

BlogVault

BlogVault, este un alt serviciu popular de backup WordPress. Este vorba despre o soluție software (Service SaaS), mai degrabă decât un plugin WordPress.

Creează backup independent pe serverele BlogVault, astfel încât va exista un timp de încărcare aproape zero, pe serverul dvs.
BlogVault, creează o copie de rezervă automată a website-ului Dvs. zilnic și de asemenea, vă permite să creați manual backup-uri nelimitate la cerere.

Dispune de backup inteligent, care sincronizează doar modificările necesare pentru o încărcare rapidă a website-ului.

Acest lucru asigură o performanță optimă pentru site-ul dvs. Pe lângă backup, vă ajută să vă recuperați website-ul cu ușurință.

Puteți stoca o arhivă de rezervă 90 de zile, astfel încât să puteți recupera website-ul din orice perioadă.

Acesta are, de asemenea, o funcție de testing încorporată, pentru a vă permite să testați website-ul dvs. cu ușurință.

În plus, oferă o opțiune ușoară de migrare a website-ului dvs. la o altă companie de hosting.

Caracteristicile lui BlogVault, par a fi promițătoare, dar prețul este un pic cam mare în comparație cu alte pluginuri menționate mai sus.

Va trebui să plătiți 89 $, pentru planul de bază care oferă o licență pentru un website.

Prețuri: 89$ pe an pentru planul personal (1 website permis)

BackWPup

BackWPup, este un plugin gratuit care vă permite să creați backup-uri WordPress, complete și să le stocați pe cloud (Dropbox, Amazon S3, Rackspace, etc), FTP, e-mail sau pe computer.

Este extrem de ușor de utilizat și vă permite să programați backup-uri automate în funcție de frecvența actualizării website-ului Dvs.

Restaurarea unui website WordPress, din copia de rezervă este, de asemenea, foarte simplă.

Versiunea BackWPup Pro, vine cu asistență prioritară, capacitatea de a stoca copii de rezervă pe Google Drive și alte caracteristici interesante.

Prețuri: gratuit (Planul Premium este, de asemenea, disponibil).

Duplicator

După cum sugerează și numele, Duplicator, este un plugin popular WordPress, folosit pentru a migra website-urile WordPress. Cu toate acestea, are și caracteristici de rezervă.

Nu vă permite să creați copii de siguranță automat programate. Asta face mai puțin decât soluția de backup WordPress primară, ideală pentru un website întreținut în mod regulat.

Preț: gratuit

Fiecare plugin de backup WordPress, din prezentarea noastră are argumente pro și contra.

Toate plugin-urile oferă backup de fișiere WordPress, precum și caracteristici complete de backup pentru baze de date.

Înapoi sus
Caută