302 Redirect

Spre deosebire de redirecționarea 301 (301 Redirect), o redirecționare 302 este utilizată atunci când mutați temporar paginile.

De exemplu, dacă faceți modificări majore pe website-ul Dvs., care implică modificarea adreselor URL și aveți nevoie de câteva zile pentru a finaliza acest lucru, puteți utiliza redirecționările 302, pentru perioada în care efectuați modificările.

Cu toate acestea, aveți în vedere că redirecționările 302, sunt frecvent abuzate. Adică vă redirecționați traficul spre un site ilegal, iar motoarele de căutare nu văd întotdeauna redirecționările 302, într-un mod favorabil.

Sfatul nostru este să evitați acest mod de direcționare, pentru a evita penalizarea Google. Acest mod de direcționare foloseau sau mai folosesc încă, website-urile cu trafic mare care pentru o anumită sumă de bani, vineau trafic website-urilor mai mici sau noi. Inginerii Google, știu ce înseamnă aceste direcționări!

301 Redirect, redirecționarea unei pagini

O redirecționare 301 este un cod de stare a paginii care arată motoarelor de căutare că o pagină a fost mutată permanent la o altă adresă URL.

Noua adresă URL ar putea fi pe același site sau pe altul. Utilizați o redirecționare 301 atunci când doriți să direcționați traficul la adresa veche, dar pagina este fizic în altă parte.

De exemplu, dacă schimbați numele unei pagini, aceasta duce, de obicei, la modificări în adresa URL a paginii și dacă nu efectuați o redirecționare 301, când vizitatorii vin la vechea adresă URL, aceștia vor vedea un mesaj 404, adică pagină inexistentă.

Există mai multe modalități de a efectua o redirecționare, iar opțiunile Dvs. sunt limitate de tehnologia (PHP, ASP etc.) pe care o utilizați.

Dacă doriți să verificați adresele URL-urile din website și dacă redirecționează corect, utilizați un instrument online de testare a link-urilor interne și externe. Motoarele de căutare decontorizează website-urile care au URL-uri inexistente. Deci, aveți mare grijă!

Înapoi sus
Caută