Sari la conținut

UX design, cele mai bune tehnici și metode pentru o experiență online. Combinația de instrumente, metode și cadre pentru proiectare, într-un mod metodic.

Ce este UX design-ul?

Această metodă de învățare este preluată de la cursuri de UX design, videoclipuri și resurse de pe internet. Toate sunt organizate într-o secvență logică pe care un începător o poate urma.

Gândește-te la website-ul tău preferat, la aplicația mobilă sau la dispozitivul electronic. Ce te face să le iubești? Este cu adevărat intuitiv să le folosești? Ti s-au parut familiare prima dată când le-ai folosit?

Poate chiar au un mod neobișnuit de a ști ce vrei să faci în continuare. Probabil, este rodul muncii unui designer de experiență a utilizatorilor (UX). Acesta a petrecut ore întregi cercetându-l și proiectându-l, astfel încât să puteți avea o experiență perfectă.

UX design-ul este o combinație de instrumente, metode și cadre. Puteți rezolva problemele de proiectare într-un mod metodic. În același timp, vă puteți concentra pe utilizatorii unui produs sau serviciu.

De ce să înveți UX design-ul?

Această activitate este tot mai solicitată. Cererea este mare, la fel și salariile, deoarece companiile continuă să se concentreze asupra utilizatorilor. Astfel, acestea creează experiențe mai bune pentru consumatori.

Veți învăța să înțelegeți ce gândesc clienții despre un produs sau serviciu. Intrând în mintea oamenilor pentru care proiectați, desenele vor fi mult mai puternice.

Ce veți învăța?

Până la sfârșitul acestui curs gratuit UX online, veți vorbi fluent în limbajul și procesul de UX design. Veți afla despre ceea ce cuprinde și despre cum se raportează la alte discipline. Vom acoperi:

 • proiectarea metodelor de cercetare;
 • tehnici de proiectare centrate pe utilizator;
 • intervievarea utilizatorilor în situații reale;
 • crearea de persoane pentru definirea utilizatorilor;
 • ce se așteaptă de la un UX designer să producă.

Fiecare subiect are module care să vă învețe și cele mai bune practici. În această modalitate de învățare, acoperim tehnici, metode și bune practici, dar nu instrumente specifice.

Mai multe detalii despre UX Design

Pentru început, haideți să avem o scurtă introducere a ceea ce înțelegem prin “Experiența utilizatorului”, adică UX Design. Produsele au utilizatori, iar experiența utilizatorului (UX) este pur și simplu experiența pe care un utilizator o are de la utilizarea acelui produs. Până acum este înțeles?

Designul UX este arta de a proiecta produsele astfel încât să ofere o experiență optimă pentru utilizatori. Dacă această descriere sună larg, se datorează faptului că natura designului UX este destul de largă.

Construirea UX-ului optim cuprinde o înțelegere a psihologiei, a proiectării interacțiunilor, a cercetării utilizatorilor și a multor alte discipline. Dar, pe deasupra, totul este un proces iteractiv de soluționare a problemelor.

În linii mari, experiența utilizatorului poate fi împărțită în 3 componente:

 • aspectul,
 • senzația și
 • capacitatea de utilizare

Aspectul unui produs se referă la utilizarea imaginilor vizuale pentru a crea un sentiment de armonie cu valorile utilizatorului, ceea ce creează credibilitate și încredere cu acesta. Este vorba despre crearea unui produs care nu numai că arată frumos, dar arată și corect.

Apoi, sentimentul presupune ca experiența de utilizare a unui produs să fie cât mai plăcută și relevantă. Este creat prin crearea interacțiunilor dintre utilizator și produs, precum și reacțiile pe care le au când (și după) folosirea produsului.

În cele din urmă, capacitatea de utilizare se bazează pe experiența utilizatorului. Pur și simplu dacă un produs nu poate fi utilizat, nici o cantitate de aspect bun nu îl poate salva, iar singurul sentiment pe care îl vor avea utilizatorii este mânia și frustrarea.

În mod ideal, produsele ar trebui să fie personalizate în funcție de nevoile utilizatorului și să ofere funcționalitate într-un mod previzibil.

Dacă încă nu sunteți sigur dacă designul UX vă atrage, avem câteva articole care vă ajută să introducem unele dintre părțile importante ale UX ca o carieră, la secțiunea de blog.

Pentru cine este acest curs gratuit de UX design?

Designerii cu aspirații mari, managerii de produse, inginerii ori antreprenorii. Într-adevăr, oricine dorește să afle despre UX! Această metodă de învățare este proiectată să fie accesibilă, fără a avea cunosținte anterioare în domeniu.

Ce au în comun designul web și designul UX?

Titlul jobului “Web Designer”, are multe definiții și într-adevăr, ceea ce face un designer web depinde în mare măsură de ceea ce cere clientul sau proiectul.

Unii designeri web creează pur și simplu designuri vizuale și / sau prototipuri interactive de înaltă fidelitate. Grav este că lasă codificarea site-ului web pentru dezvoltatorii front-end și back-end.

Totuși, majoritatea designerilor web se implică atât cu proiectarea, cât și cu dezvoltarea frontală a site-ului. Unii designeri web fac chiar în mod regulat cercetarea și testarea utilizatorilor ca parte a activității lor (și dacă sunteți unul dintre ei, sunteți deja aproape gata pentru un loc de muncă în designul UX).

Dar, indiferent de ce presupune jobul dvs. de designer web, aici sunt câteva aspecte ale designului web care pot fi găsite și în designul UX.

Rezolvarea problemelor, UX Design

Designerii web urmăresc să rezolve probleme pentru clienții lor. Designerii UX încearcă să rezolve probleme pentru utilizatorii lor. Designerii web lucrează cu un proces de soluționare a problemelor:

 • află problemele pe care le au clienții lor,
 • proiectează o soluție web pentru ei,
 • procedează la dezvoltarea și testarea site-ului web înainte de a-l elibera.

După lansarea unui site web, designerii web sunt adesea implicați în testarea ulterioară a site-ului, cu colectarea de feedback de la utilizatori și apoi cu reiterarea designului.

Procesul de proiectare UXDesign

Acest proces iterativ de soluționare a problemelor este similar cu procesul de proiectare UX. Designerii UX încep cu cercetarea utilizatorilor; este esențial să cunoaștem utilizatorii potențiali ai unui produs și să aflăm care sunt problemele lor, cum să le rezolve și cum să îi facă pe utilizatori să își dorească și / sau să aibă nevoie de această soluție.

Cercetarea utilizatorilor se realizează adesea prin interviuri, observații, studii demografice, redactarea de povești și persoane, etc. Ulterior, designerii UX ar crea o soluție de proiectare care rezolvă nevoile cheie ale utilizatorului și aduc adesea prototipul înapoi utilizatorilor pentru a-i testa validitatea. sau utilizabilitate.

După lansarea produsului, designerii UX colectează mai multe feedback-uri ale utilizatorilor, care intră într-o nouă rundă de cercetare a utilizatorilor, începând astfel procesul din nou.

Dacă ați făcut deja cercetări cu utilizatorii ca parte a activității de designer web, veți considera un avantaj mare atunci când treceți la designul UX. Dacă nu, nu vă faceți griji – veți avea multe oportunități de a afla cele mai bune modalități de a efectua cercetarea utilizatorilor.

Înapoi sus