Sari la conținut

Securitate cibernetică pentru începători. Creștere rapidă a acestui domeniu pe piața locurilor de muncă. Una dintre cele mai diverse domenii de carieră.

Despre acest curs de securitate cibernetică

Securitatea cibernetică este una din profesiile cu cea mai rapidă creștere pe piața job-urilor de astăzi. De asemenea, este una dintre cele mai diverse domenii de carieră.

Trebuie să stăpânești tehnologia în sine, și nu numai. Este, de asemenea, esențial să fii pregătit în cercetarea și înțelegerea vulnerabilităților într-o continuă evoluție. Prin acest modul de învățare, veți primi o imagine de ansamblu, de la nivel înalt, a “peisajului” de securitate online.

De asemenea, veți realiza o bază solidă pe care să puteți conta atunci când decideți să vă “scufundați” mai adânc.

De ce acest curs de securitate cibernetică?

Cursul vă oferă conceptele fundamentale pentru acest domeniu de activitate. Vom analiza munca în ansamblu și vom examina diverse tipuri de atacuri.

Vom învăța modalități de a ne proteja mediile prin intermediul instrumentelor și design-ului. De asemenea, vom încerca să abordăm și subiecte mai avansate.

Cursul este configurat pentru fiecare modul în parte. Acesta începe cu o parte teoretică sau conceptuală. Mai apoi, acesta este susținut prin exemple și tactici. În cele din urmă, sunt prezentate studii de caz sau videoclipuri.

Ce puteți învăța din acest curs?

Pentru început, veți învăța mai multe aspecte elementare de securitate cibernetică. Nu este omis nici impactul atacurilor și cele mai comune roluri ale securității cibernetice. Până la sfârșitul acestui curs de învățare, veți înțelege:

  • fundamentele de securitate, inclusiv amenințări comune și instrumente pentru prevenirea atacurilor;
  • elementele de bază din criptografie, cum ar fi infrastructura cu cheie publică;
  • subiecte avansate, cum ar fi testarea penetrării;
  • piața locurilor de muncă în domeniul securității cibernetice.

Cui se adresează acest curs?

Acest curs este destinat tuturor celor interesați de industria securității cibernetice. Fie că lucrați deja în domeniu sau căutați o schimbare în carieră, acest curs este pentru dvs.

Haideți să vedem ce este Securitatea Cibernetică!

Securitate Cibernetică
Securitatea cibernetică este practica de a proteja sistemele, rețelele și programele împotriva atacurilor digitale. Aceste “ciber atacatori” sunt de obicei vizați de accesarea, schimbarea sau distrugerea informațiilor sensibile.

Extorcarea banilor de la utilizatori sau întreruperea proceselor normale de afaceri.

Punerea în aplicare a măsurilor eficiente de securitate cibernetică este deosebit de dificilă astăzi, deoarece există mai multe dispozitive decât oameni, iar atacatorii devin mai inovatori.

Despre ce este vorba în securitatea cibernetică?

O abordare cibernetică de succes are mai multe straturi de protecție răspândite pe computere, rețele, programe sau date pe care intenționează să le păstreze în siguranță. Într-o organizație, oamenii, procesele și tehnologia trebuie să se completeze reciproc pentru a crea o apărare eficientă împotriva atacurilor cibernetice.

Un sistem unificat de gestionare a amenințărilor poate automatiza integrările în anumite produse Cisco Security și poate accelera funcțiile cheie ale operațiunilor de securitate:

  • detectare,
  • investigare
  • remediere.

Utilizatorii trebuie să înțeleagă și să respecte principiile de bază privind securitatea datelor, cum ar fi să aleagă parole solide, să fie atenți la atașamente în e-mail și la copierea de rezervă a datelor.

Aflați mai multe despre principiile de bază ale securității cibernetice

Organizațiile trebuie să aibă un cadru pentru modul în care se confruntă atât cu tentativele, cât și cu atacurile cibernetice de succes. Un cadru bine respectat vă poate ghida. Acesta explică modul în care puteți identifica atacuri, proteja sistemele, detecta și răspunde la amenințări și vă puteți recupera din atacuri de succes.

Tehnologie

Tehnologia este esențială pentru a oferi organizațiilor și persoanelor unelte instrumentele de securitate necesare pentru a se proteja de atacurile cibernetice. Trei entități principale trebuie protejate:

  • dispozitivele finale precum computere,
  • dispozitive inteligente și routere;
  • rețele;

Tehnologia obișnuită folosită pentru protejarea acestor entități include firewall-uri de nouă generație, filtrare DNS, protecție împotriva malware, software antivirus și soluții de securitate prin e-mail.

De ce este importantă securitatea cibernetică?

De ce este importantă securitatea cibernetică
De ce este importantă securitatea cibernetică

În lumea conectată de astăzi, toată lumea beneficiază de programe avansate de cyberdefense. La nivel individual, un atac poate duce la orice, de la furtul de identitate, până la încercări de extorsiune și pierderea de date importante precum fotografiile de familie.

Toată lumea se bazează pe infrastructuri critice precum centrale electrice, spitale și companii de servicii financiare. Securizarea acestor organizații și a altor organizații este esențială pentru menținerea societății noastre funcționale.

Toată lumea beneficiază, de asemenea, de activitatea cercetătorilor din cyberthreat, precum echipa de 250 de cercetători în amenințări de la Talos, care investighează amenințări noi și emergente și strategii de atac cibernetic.

Ele dezvăluie noi vulnerabilități, educă publicul asupra importanței securității cibernetice și consolidează deschiderea instrumente sursă. Munca lor face internetul mai sigur pentru toată lumea.

Tipuri de amenințări în securitatea cibernetică

Phishingul – Phishingul este practica de a trimite e-mailuri frauduloase care seamănă cu e-mailuri din surse de renume. Scopul este de a fura date sensibile precum numerele cărților de credit și informații de conectare. Este cel mai frecvent tip de atac cibernetic. Vă puteți ajuta să vă protejați prin educație sau o soluție tehnologică care filtrează e-mailurile dăunătoare.

Ransomware – Ransomware este un tip de software rău intenționat. Este conceput pentru a extorca bani prin blocarea accesului la fișiere sau la sistemul informatic până la plata răscumpărării. Plata răscumpărării nu garantează că fișierele vor fi recuperate sau sistemul restabilit.

Malware – Programul malware este un tip de software conceput pentru a obține acces neautorizat sau pentru a provoca daune unui computer.

Inginerie sociala – Ingineria socială este o tactică pe care adversarii o folosesc pentru a vă păcăli să dezvălui informații sensibile. Aceștia pot solicita o plată monetară sau pot avea acces la datele dvs. confidențiale. Ingineria socială poate fi combinată cu oricare dintre amenințările enumerate mai sus pentru a vă face mai probabil să faceți clic pe link-uri, să descărcați malware sau să aveți încredere într-o sursă rău intenționată.

Înapoi sus