Sari la conținut

Marketing digital, fundamentele interacțiunii online cu potențialii clienți, prin canale digitale. Scopul constă în a-i determina cum să cumpere un produs.

Introducere în Marketing Digital

Ce este marketing-ul digital? Este procesul de interacțiune cu potențialii clienți prin canale digitale. Scopul constă în a-i determina să facă ceva, mai exact să cumpere un produs. Sunteți supuși unui asemenea procedeu de fiecare dată când sunteți online.

Observați anunțurile, newsletter-urile din e-mail-uri, postările de pe bloguri și multe altele. Deci, de fapt, aveți deja experiență în acest domeniu, ceea ce face ușoară începerea învățării.

Prin această modalitate de învățare, veți acoperi fundamentele din acest domeniu de activitate. De asemenea, veți parcurge diverse abordări, rezultatul final fiind un plan profesionist.

De ce să înveți marketing digital?

Învățarea abilităților vă poate ajuta să vă dezvoltați propria afacere.  Puteți să lucrați pentru startup-uri de ultimă oră sau freelanceri din întreaga lume. Acest curs gratuit vă va ajuta să primiți fundația peste care puteți dezvolta abilități esențiale.

Articole recomandate:

Ce veți învăța?

În primul rând, veți alege un produs sau o companie pe care doriți să o comercializați digital. Treceți apoi la informațiile fundamentale de marketing digital și luați legătura cu următoarele domenii:

 1. înțelegerea clienților;
 2. măsurarea și metrica;
 3. optimizarea ratei de conversie;
 4. canalele organice;
 5. canalele plătite;
 6. marketing prin e-mail;
 7. marketing afiliat;
 8. comercializarea recomandărilor.

Veți încheia cursul de marketing digital cu un proiect. Acesta vă va crea un plan de marketing pentru produsul sau compania pe care ați ales să o promovați. Pentru mai multe detalii pe acest subiect, accesați: Marketing online – între necesitate și performanță.

După ce ați terminat, veți avea o imagine completă despre cum este să fiți un specialist în acest domeniu. Astfel, puteți afla dacă aceasta este calea din carieră pe care doriți să o urmați.

Digital Marketing, marketing online, publicitate pe internet … oricum îl numiți, marketingul companiei Dvs., este o afacere importantă în aceste zile. La urma urmei, utilizarea internetului s-a dublat în ultimul deceniu și această schimbare a afectat masiv modul în care oamenii cumpără produse și interacționează cu întreprinderile.

Deci, ce este marketingul digital? Marketingul digital este ca orice alt tip de marketing – este o modalitate de a vă conecta și influența potențialii dvs. clienți. Adevărata diferență este că vă conectați și influențați clienții în mediul online.

Ce este digital marketing-ul?

Practic, digital marketing-ul se referă la orice eforturi sau active de marketing online. Marketingul prin e-mail, publicitatea cu plată pe clic, marketingul pe rețelele de socializare și chiar blogurile sunt toate exemple excelente de digital marketing – ajută la prezentarea oamenilor în compania dvs. și îi conving să cumpere.

Iată câteva dintre cele mai comune active și strategii de marketing digital pe care întreprinderile le folosesc pentru a ajunge la oamenii online:

Active

Aproape orice poate fi un atu pentru digital marketing. Pur și simplu trebuie să fie un instrument de marketing pe care îl utilizați online. Acestea fiind spuse, mulți oameni nu își dau seama câte active de digital marketing au la dispoziție. Iată doar câteva exemple:

 • Website-ul Dvs.
 • Active de marcă (logo-uri, pictograme, acronime etc.)
 • Conținut video (reclame video, demonstrații de produse etc.)
 • Imagini (infografie, fotografii de produs, fotografii ale companiei etc.)
 • Conținut scris (postări de blog, cărți electronice, descrieri de produse, mărturii etc.)
 • Produse sau instrumente online (SaaS, calculatoare, conținut interactiv etc.)
 • Opinii, comentarii
 • Pagini de social media

După cum vă puteți imagina, această listă zgârie doar suprafața. Majoritatea activelor de marketing digital se vor încadra într-una din aceste categorii, însă marketerii deștepți vin în mod constant cu noi modalități de a ajunge la clienți online, astfel încât lista continuă să crească!

Pentru cine este acest curs de marketing digital?

Aceast curs de învățare este destinat persoanelor noi din domeniu. Aici pot fi inlcuși designerii, inginerii software ori agenții de vânzări. Chiar și specialiștii în marketing ce se concentrează pe alte domenii, în afară de digital, pot fi interesați.

Dacă doriți să vă construiți o carieră în acest domeniu, consultați acest curs.

Înapoi sus