CLEANSEA.RO, AUDIT SEO

În pagina respectivă veți găsi toate detaliile despre optimizarea website-ului cleansea.ro. Pentru eventualele probleme puteți lua legătura cu persoana care a dezvoltat website-ul.

Toate informațiile și testele efectuate sunt după ultima actualizare a algoritmului Google. Indiferent de opinia unor dezvoltatori de website-uri sau specialiști în domeniul SEO, importante sunt cerințele motorului de căutare Google.

Pentru crearea acestui audit SEO, am folosit diverse programe cu licență, tool-uri oferite de Google și experiența noastră în acest domeniu de activitate. Pentru orice detalii ne puteți contacta sau ne puteți suna la numărul de telefon 0754 308 781.

Clean SEA

CLEANSEA.RO - AUDIT SEO CREAT ÎN DATA DE 07.03.2021

1. OPTIMIZARE SEO ON-PAGE (PARTEA TEHNICĂ)

Din punct de vedere tehnic, un website ar trebui să respecte toate cerințele motoarelor de căutare și în mod special, cerințele Google. Gigantul Google, are specialiști în domeniul SEO, cromatică, date structurate, etc. Opinia noatră este ca toate aceste cerințe să fie respectate și nu trebuie să acceptăm opiniile persoanelor care spun “NU CONTEAZĂ”!

VĂ RUGĂM SĂ STUDIAȚI CU ATENȚIE ACEST AUDIT SEO PENTRU CĂ ESTE FOARTE IMPORTANT PENTRU O POZIȚIONARE CÂT MAI BUNĂ ÎN REZULTATELE ORGANICE

 1. TEST CREAT CU WEB.DEV (INSTRUMENT DE TESTARE GOOGLE)

Clean Web Dev

1. PERFORMANȚĂ (49/100)

PerformantaÎn mod normal, un magazin online ar trebui să depășească un procent de 80%. Această secțiune se referă la compresarea și combinarea fișierelor CSS, a fișierelor JavaScript, la compresarea imaginilor și a performanței serverului de hosting. În foarte multe cazuri, un website poate fi bine optimizat dar procentul pentru performață este slab din cauza resurselor puține alocate pentru contul de hosting.

Remedieri cleansea.ro:
 1. Imaginile din website ar trebui convertite din JPG, în WEBP, pentru o încărcare mai rapidă în browser
 2. Scriptul (website-ul), nu are declarate dimensiunile imaginilor – lățimea și înălțimea. Exemplu: <img src=”numeimagine.jpg” alt=”Expresie pentru promovare” width=”640″ height=”360″ />
 3. Fișierele CSS, nu sunt compresate și combinate
 4. Fișierele JavaScrip, nu sunt compresate și combinate
 5. Nu există pe server sau în fișierul .htaccess, opțiuni care să declare detalii despre CACHE

Un exemplu de comenzi care se pot adăuga în fișierul .htaccess (utilizați doar dacă aveți experiență), puteți descărca de aici:

2. ACCESIBILITATE (68/100)

AccesibilitateÎn calitate de dezvoltatori, este ușor să presupunem că toți utilizatorii pot vedea și utiliza o tastatură, un mouse sau un ecran tactil pentru a interacționa cu pagina dvs. Acest lucru poate duce la o experiență care funcționează bine pentru unii oameni, dar creează probleme pentru alții, care variază de la simple supărări la blocaje complete.

Google, pune accent pe accesibilitate și dorește ca un website să poate fi accesat de orice persoană, inclusiv persoane cu dizabilități. Toate aceste erori, pot duce la un trafic mult mai mic și la penalizări.
Remedieri accesibilitate:

 1. [aria-hidden=”true”] – cod HTML, vechi. Detalii pentru rezolvarea problemei găsiți aici.
 2. Butoanele “Adaugă în Coș”, și butonul meniului pentru mobile, nu au nume declarat. Aici se poate adăuga în codul PHP, un nume pentru butoanele respective și o clasă CSS, care să ascundă numele respectiv. De ex.  <span class=”butoane”>Nume Buton</span> și în CSS, .butoane{display:none}
 3. Link-uri fără nume declarat – se poate rezolva cu indicațiile de la paragraful de mai sus
 4. Contrastul pentru fundal la anumite secțiuni și text. De exemplu la butonul “Reducere”, afișat pe imaginea de produs, codul pentru culoarea de fundal este “#e74c3c”, un roșu deschis și textul “Reducere”, de culoare albă “#ffffff”. Aici trebuie să folosiți un roșu mai închis, de ex. – “#b73022”. În acest mod, contrastul dintre fundal și culoarea textului va fi mai mare și erorile vor dispărea.
 5. Dezactivarea zoomului este problematică pentru utilizatorii cu vedere redusă care se bazează pe mărirea ecranului pentru a vedea în mod corespunzător conținutul unei pagini web.
Pentru paragraful 5, avem următorul cod (posibil în fișierul header.php):

<meta name=”viewport” content=”width=device-width, initial-scale=1.0, maximum-scale=1.0, user-scalable=no”>

Rezolvare:

<meta name=”viewport” content=”width=device-width, initial-scale=1.0, maximum-scale=5, user-scalable=no”>

3. CELE MAI BUNE PRACTICI (67/100)

PracticiAici avem câteva probleme foarte importante și nu cred că se pot rezolva toate. În mare parte, aceste probleme țin de dezvoltatorul website-ului și limbajul în care a fost dezvoltat website-ul.
În majoritatea cazurilor la website-uri slab optimizate, se folosesc diverse CMS-uri, cu diverse teme (Template-uri), care pot fi foarte slabe din punct de vedere tehnic. În mod obligatoriu, dezvoltatorul va trebui să testeze temele respective înainte ca ele să fie instalate pe website.

 1. Link-uri către diverse destinații sunt nesigure – ANPC, link-ul către europa.eu și link-urile către rețelele sociale. Acestea conțin opțiunea rel=”nofollow”, care nu se mai utilizează. Trebuie adăugată opțiunea rel=”noopener noreferrer” sau una din aceste opțiuni.
 2. Unele scripturi pot conține vulnerabilități de securitate cunoscute, care sunt ușor identificate și exploatate de atacatori. Scriptul Dvs., folosește Bootstrap@3.2.0 și jQuery@2.2.4, versiuni vechi și nesigure.
 3. Imaginile categoriilor (iconițele albastre: Reduceri, Îngrijire Corporală, etc.), sunt la rezoluție mică. Dimensiunile naturale ale imaginilor trebuie să fie proporționale cu dimensiunea ecranelor și raportul pixelilor pentru a maximiza claritatea imaginii. Aici se pot folosi imagini puțin mai mari și în CSS, se pot adăuga opțiuni de afișare a imaginilor la o dimensiune mai mică. De exemplu, pentru monitorul folosit de mine, ar trebui ca imaginile respective să fie la o rezoluție de 660 x 342. Se poate vedea neclaritatea imaginilor și asta dă foarte rău la utilizatori.
 4. Sistemul de CHAT, de la tawk.to, este eronat. Sistemul face trimitere la fișiere inexistente sau ascunse pentru browsere. Acest lucru generează erori în orice sistem de testare. Indicat ar fi să utilizați alt sistem care nu generează erori.

3. SEO (90/100) - OBLIGATORIU 100%

SEO SEAPartea de SEO, a testului respectiv nu se referă doar la titluri, descrieri, conținut, etc. Se referă și la link-urile din website, link-uri interne sau externe. Dacă link-urile care fac trimiteri către diverse pagini sunt eronate sau incomplete, orice sistem de testare generează erori.
În cazul Dvs., aveți două link-uri care nu pot fi accesate cu crawlere:

 1. Link-ul de la traducere – <a class=”btn btn-xs dropdown-toggle” data-toggle=”dropdown”>
 2. Link-ul de la detalii coș – <a data-loading-text=”Loading…” class=”top_cart dropdown-toggle” data-toggle=”dropdown”>

Acest gen de link-uri se foloseau cu 10-12 ani în urmă, când crawlerele nu erau așa de inteligente. Soluția poate fi găsită de programator sau o persoană specializată în acest domeniu. În mod normal, aceste comenzi sunt în fișierul header.php.
O altă problemă sunt link-urile din website și în mod special, link-urile din footer. Aceste link-uri sunt prea apropiate între ele. Erorile apar pe dispozitivele mobile pentru că este greu să accesezi un link cu degetul. Motorul de căutare Google, pune accent pe modul în care un utilizator are un nivel normal de navigare pe un anumit website.
Programatorul poate modifica dimensiunea fontului din meniurile respective sau dimensiunea spațiului dintre link-urile respective.

2. OPTIMIZARE SEO OFF-PAGE (LINK-URI ȘI AUTORITATE)

Aici situația este un pic mai complicată și necesită experiență în acest domeniu de activitate. La ora actuală, foarte multe companii care vând servicii SEO, folosesc doar advertoriale publicate pe diverse website-uri. În general, advertorialele respective nu dau autoritate și încredere din diverse motive – text slab, text neoptimizat, website-ul poate avea prea multe link-uri de ieșire sau poate folosi diverse coduri care împiedică transferul de autoritate.

Statistica autorității la data de 07.03.2021

Autoritate

După cum se vede în imaginea de mai sus, aveți doar 15 link-uri de pe IP-uri diferite. Testul este făcut pe URL-ul https://www.cleansea.ro/. Este posibil ca pe URL-ul cleansea.ro, să fie mai multe dar nu ne interesează pentru că URL-ul natural al website-ului este https://www.cleansea.ro/.
Problema gravă este că TRUST FLOW-ul, pentru website-ul Dvs., este zero. Acest lucru arată că link-urile primite sunt foarte slabe, nu transferă autoritate și încredere.
Există foarte multe companii care vând advertoriale pe diverse website-uri slabe și susțin că “TRUST FLOW“, nu contează. Ei susțin acest lucru pentru că au website-uri care dau autoritate slabă și sunt deranjați de adevăr.

Cum rezolvăm aceste probleme?

Rezolvarea este destul de simplă dar necesită investiție. Aceste probleme se pot rezolva în două moduri:

 1. Eliminarea link-urilor de pe website-urile respective
 2. Crearea de link-uri noi, pe website-uri care transferă “TRUST FLOW”. În acest mod, transferul bun de la link-urile bune vor acoperi link-urile slabe.

De ce aveți doar 15 link-uri reale?

IP-uri
Totalul numărului de domenii de pe care primiți link-uri din advertoriale sau diverse pagini este de 45. Acest lucru arată că domeniile respective sunt pe aceleași IP-uri și asta nu vă ajută. Motorul de căutare Google, a devenit foarte inteligent și poate citi exact de unde vin link-urile. Companiile care vând astfel de link-uri sau advertoriale, nu au servicii de hosting cu IP-uri din clase diferite pentru că prețul pe hosting ar fi mai mare sau poate chiar nu știu că link-urile respective nu ajută.

Vă atrag atenția din nou că există persoane care spun “NU CONTEAZĂ”. Cu siguranță au interes sau nu au experiență în astfel de servicii.

În România, sunt foarte puține website-uri care au TRUST FLOW, zero. Este adevărat că un website cu autoritate slabă (Domain Authority), poate exista în rezultatele organice pe diverse expresii. Important este ca link-urile primite să fie controlate. Ar trebui să vă educați angajații pentru ca website-ul Dvs., să aibă o creștere organică mult mai mare și link-urile primite să fie bune, nu nocive.
Serviciile de Link Building, sunt foarte complicate. Este indicat să cumpărați un link bun, cu valoarea a 20 de link-uri slabe.

3. STRUCTURA WEBSITE-ULUI (CATEGORII, PRODUSE, PAGINI)

Structura website-ului este extrem de importantă în promovarea unui website. Greșelile cele mai multe la magazinele online sunt făcute în structura categoriilor de prezentare a produselor și mai exact, se folosesc categorii fără text de prezentare sau se folosește text neoptimizat. Trebuie să înțelegem că o categorie este la fel de importantă ca o pagină pe care promovăm serviciile sau produsele importante.

Voi lua ca exemplu categoria Îngrijire Păr

Acest exemplu poate fi folosit la oricare din categoriile website-ului Dvs.
În mod normal, expresia principală de promovare pentru această categorie este “îngrijire păr”. Volumul de căutare lunar este de 150. Ca să acumulați acest trafic, ar trebui să fiți poziționat pe primul loc în rezultatele organice. Dificultatea pentru promovare pe expresia respectivă o vedeți în imaginea de mai jos:

Îngrijire păr

După cum vedeți în imaginea de mai sus, concurența pe expresia respectivă este destul de mică. Dacă prezentarea categoriei Dvs., nu este optimizată SEO, nu veți exista în rezultatele organice sau veți exista pe locuri care nu prezintă interes.

Greșeli de optimizare a categoriei respective

 1. Lipsa expresiei cheie din titlul SEO – dacă numele categoriei este “Îngrijire Păr”, titlul seo ar trebui să înceapă cu “Îngrijire Păr”, nu “Produse profesionale par”
 2. Lipsa expresiei cheie în descrierea meta – același lucru ca în prezentarea titlului
 3. Lipsa expresiei în primul paragraf al descrierii categoriei (textul boldit)
 4. Lipsa unei imagini cu numele “ingrijire-par.jpg, sau ingrijire-par.webp”
 5. Lipsa link-urilor interne

Ce trebuie să înțelegem! Numele unei pagini, categorie, produs sau articol, este expresia sau cuvântul cheie principal de promovare. Această expresie cheie trebuie să existe la începutul titlului SEO, la începutul descrierii meta, la începutul textului de prezentare și în numele unei imagini (nu contează dimensiunea).
O altă problemă la categoria respectivă este textul boldit pe care îl folosiți în prezentarea categoriei. Acest lucru se numește SPAM. Nu aveți voie să folosiți text boldit cu astfel de dimensiuni.
De asemenea, lipsesc link-urile interne care sunt extrem de importante. În prezentarea textului ar trebui să folosiți expresii care fac trimitere către alte categorii, pagini, produse sau articole de blog.
Puteți lua ca exemplu un produs test adăugat pe unul din magazinele online pe care le avem în lucru – https://shopssl.ro/produs/your-skin-but-better-cc/

4. DATE STRUCTURATE (OBLIGATORII LA MAGAZINELE ONLINE)

În discuțiile telefonice cu o Domnișoară din compania Dvs., am discutat despre datele structurate care sunt obligatorii pentru un magazin online și în mod special pentru produse. Am primit un email de la o persoană care spunea că aceste date structurate există. Atașez o imagine cu datele structurate existente pentru produsul “Perlier Thai Coco Apă de Corp 150 ml“:

Date

Ce date structurate ar trebui să conțină un produs?

Am atașat mai jos datele structurate la un magazin online pe care îl avem în lucru – https://shopssl.ro/, pentru produsul test https://shopssl.ro/produs/your-skin-but-better-cc/:

Date 2

Comparați validarea datelor structurate de la produsul Dvs., cu cele de pe https://shopssl.ro. Testul pentru datele structurate este oferit gratuit de Google și se poate testa la adresa – https://search.google.com/structured-data/testing-tool.
Datele structurate sunt extrem de importante pentru promovarea unui website. Aceste date ajută motorul de căutare Google, să indexeze mult mai repede conținutul produselor Dvs. Aici ne referim la Preț, Brand, Etc. Website-urile cu date structurate valide, vor fi în organic mult mai bine decât cele cu date structurate eronate sau lipsă.
La cleansea.ro, lipsesc datele structurate pentru:

 1. Nume produse
 2. Descriere produse
 3. Imagine
 4. Cod Produs (SKU)
 5. Tipul ofertei
 6. Preț
 7. Moneda
 8. Vânzătorul
 9. Brand-ul
 10. Review
 11. Rating
 12. Data publicării

Aceste date structurate sunt doar pentru produse. Paginile, Categoriile, Articolele, etc., au alte date structurate care trebuiesc implementate.

5. SECURITY HEADERS (OBLIGATORII LA MAGAZINELE ONLINE)

Ce ar trebui să știți despre anteturile de securitate HTTP! Securitatea unui website este extrem de importantă. Anteturile de securitate HTTP sunt o parte fundamentală a securității website-ului. La implementare, acestea vă protejează împotriva tipurilor de atacuri pe care website-ul dvs. este cel mai probabil să le întâmpine. Aceste anteturi protejează împotriva XSS, injectarea codului, clickjacking și multe alte atacuri cibernetice.
În decursul anilor, am rezolvat aceste probleme pentru foarte multe companii. Majoritatea atacurilor veneau de la concurenți, sau pur și simplu de la persoane certate cu legea.
Un test de securitate se poate face la adresa – https://www.serpworx.com/check-security-headers/ . Iată cum arată testul de securitate pentru website-ul Dvs.:

Securitate CleanSEA

Mai jos aveți un exemplu care are implementate aceste coduri

Securitate ShopSSL

În mediul online, există foarte multe website-uri care nu au implementat codurile de securitate dar asta nu înseamnă că noi nu le putem implementa pentru mai multă siguranță. Ce este foarte bine de știut – Motorul de căutare Google, pe care ne bazăm la ora actuală, a îmbunătățit algoritmul astfel încât să culeagă toate detaliile despre un anumit website.
În cazul în care nu le respectăm, website-ul nostru nu va avea un viitor strălucit. Audit-ul respectiv vă ajută să îmbunătățiți performanța website-ului, securitatea, creșterea autorității și acumularea de link-uri bune.

6. INFORMAȚII UTILE PENTRU MAGAZINELE ONLINE

Ce ar trebui să știți despre structura unui produs:

 1. Numele imaginilor ar trebui să fie exact cum este numele produsului. Dacă produsul nostru se numește “Perlier Thai Coco Apă de Corp 150 ml”, imaginea ar trebui să aibă numele – perlier-thai-coco-apa-de-corp-150-ml.jpg. În denumirea imaginilor nu se acceptă spații sau diacritice.
 2. Descrierea ALT, la imagini trebuie să fie exact cum este titlul produsului – “Perlier Thai Coco Apă de Corp 150 ml”
 3. Magazinele online ar trebui să implementeze un modul care să convertească imaginile .JPG, în imagini .WEBP. Dacă veți descărca o imagine a unui produs de pe shopssl.ro, veți vedea că imaginea respectivă este .webp. Sistemul convertește automat JPG în WEBP.
 4. Încercați să mențineți un standard la dimensiunile imaginilor adăugate la produse. Noi de exemplu la magazinul online pe care îl avem în lucru, folosim imagini cu dimensiunea de 1000×1267 Pixeli. Dimensiunea se stabilește în funcție de formatul spațiului alocat imaginii la prezentarea produsului. La Dvs. formatul este aproape pătrat dar imaginile ar trebui să fie mai înguste și înalte pentru că majoritatea produselor oferite au acest format.
 5. Creați și optimizați textele categoriilor și a produselor
 6. Creați link-uri interne

La pagina de start (pagina home), ar trebui să modificați imaginile de la categorii. Sunt neclare și arată rău. Eu aș merge doar pe butoane cu link către categorii. Cu cât aveți mai multe imagini în pagina de start, cu atât cresc cererile HTTP și performanța website-ului scade.
Pentru logo-urile brand-urilor ar trebui să folosiți un format standard, dreptunghiular – de ex. 250×90, eventual un fundal gri, pentru toate. Ar arăta excelent.
Legat de traducerea website-ului în limba Engleză, URL-urile sunt eronate. Poate doar acest gen de URL, suportă website-ul, respectiv – https://www.cleansea.ro/?lang=en. În mod normal ar fi trebuit să fie – https://www.cleansea.ro/en.
De asemenea, la accesarea unei pagini, sau produs, opțiunea de limbă este la sfârșit – https://www.cleansea.ro/p-adidas-shower-gel-3-in-1-pure-game-250-ml-980/en. În mod normal ar fi trebuit să fie – https://www.cleansea.ro/en/p-adidas-shower-gel-3-in-1-pure-game-250-ml-980/
Pentru orice alte detalii legate de acest audit, ne puteți contacta prin email sau la telefon 0754 308 781.

Înapoi sus
Caută