Audit SEO, cu Google Chrome. Browserul Google Chrome, este unul dintre cele mai bune browsere disponibile.
Acest browser are multe funcții ascunse care pot fi foarte utile. Mai ales instrumentele pentru dezvoltatori care au caracteristici precum vizualizarea destul de bună a fișierelor CSS și JS.
Cu Google Chrome, puteți efectua un audit SEO complet al site-ului Dvs., folosind instrumentele pentru dezvoltatori, cu integrarea Lighthouse.
Lighthouse este un software open source pentru testarea automată a paginilor Web, pentru îmbunătățirea performanței și aplicațiilor.
În acest articol, vă vom explica cum să creați un audit SEO complet al website-ului Dvs.,folosind funcția Chrome Lighthouse.
Audit SEO, cu Google Chrome, noțiuni introductive
Deschideți pagina web pentru care doriți un audit SEO. În partea dreaptă veți vedea trei puncte, cu titlul “Personalizați și controlați Google Chrome”.
Accesați meniul respectiv, mergeți pe “Mai multe Instrumente”, apoi pe “Instrumente pentru dezvoltatori”. Dacă folosiți Google Chrome, pe un computer cu Windows, este suficient să apăsați tasta “F12” și se va deschide instrumentul de testare.
Veți găsi un meniu cu mai multe opțiuni – elements, Console, Sources, etc. Dacă opțiunea “Audits”, nu se vede, va trebui să accesați ultima opțiune care are o iconiță de genul “>>”. Din partea stângă-sus, accesați iconița “+”, pentru efectuarea unui nou audit SEO.
Selectați categoriile dorite și faceți clic pe butonul „Executare audit”, sau “Run Audits”.
Eu bifez toate categoriile pentru efectuarea unui audit complet. Aplicația va testa website-ul Dvs. și veți primi rezultate pentru website-ul sau pagina Dvs., web.
Rezultate Audit SEO, cu Google Chrome
Auditul poate dura câteva minute, în funcție de site-ul web. Puteți vizualiza rezultatele în interiorul instrumentelor pentru dezvoltatori, cum ar fi mai jos, cu tabela de scor pentru fiecare secțiune selectată.
Puteți vizualiza rezultatele pe ecran sau puteți descărca raportul pentru o verificare ulterioară.
Performanţă
Secțiunea de performanță arată timpul necesar încărcării site-ului vizualizabil interactiv, împreună cu multe alte valori utile, cum ar fi prima date despre procesor, etc.
În afară de valori, există alte subsecțiuni disponibile în secțiunea „Performanță”. Secțiunea Oportunități va arăta opțiunile posibile pentru îmbunătățirea vitezei de încărcare a paginilor web.
De exemplu, puteți obține informații despre CSS, coduri neutilizate, pe care le puteți elimina pentru a îmbunătăți încărcarea în browser.
Secțiunea „Diagnostic” va arăta solicitările care sunt emise cu prioritate maximă, denumite cereri de lanțuri critice.
Puteți reduce timpul de încărcare a solicitărilor de lanțuri critice pentru a îmbunătăți viteza de încărcare a paginii.
Cu acest instrument puteți cere persoanei care a dezvoltat website-ul, să rezolve erorile în cel mai scurt timp.
Este foarte important să respectăm cerințele Google. Grav este că foarte multe companii de top, din România, nu respectă aceste cerințe nici măcar pentru website-ul lor.
Acest Articol are 0 comentarii